e-m

Alla inlägg den 9 februari 2011

Av E-M - 9 februari 2011 21:14

Idag trodde vi åter igen att vi skulle få åka hem. Men... efter ett till hjärtultraljud upptäckte de mer vätska kring hjärtat och ett ökat tryck över aortabågen. Suck...

Lärarna vill förja upp detta med en CT-röntgen, för att exakt se vad som är fel. Denna ct.röntgen kommer nog ske imorgon.

Vi hoppas på att vätskan kommer försvinna, så att de inte behöver sätta in nya drän oxå. Snacka om en berg och dalbana.


Vi träffade en barnpsykolog i dag och hon tyckte inte det var något speciellt med Gustavs beteende, förutom 3 årskris, nyss blivit storebror och att Julia ligger på sjukhus. Hon trodde att det hans beteende skulle skulle avta, men ville gärna följa upp oss.

Av E-M - 9 februari 2011 08:51

Julia fick ha dränen i två dygn och sen efter ett hjärtultraljud på rummet beslutade de att ta bort det. De gav henne lugnande medicin ovs. så att Julia inte skulle känna något. Lull lull medicinen satt i ett tag efteråt och då var Julia rolig, hon skrattade, sprattlade och var supernöjd. 

De senaste nätterna har vi fått hjälp av våra snälla föräldrar, morfar ena natten sov morfar hos Julia och andra natten farmor. Skönt att bo nära sjukhuset.

Vi hoppas att Julia snart blir utskriven och att vår vardag snart kommer tillbaka.


Eftersom Julia fick magsjuka på iva fick vi ett "rödmärkt" rum. Tyvärr, trots att Julia varit symtomfri x-antal dagar har de vägrat att släppa på denna rödmärkning. Gissa om jag ifrågasatt detta!!!

Jag fick svaret att att de måste ha 3 godkända bajsprover (som varje tar ca.1 dygn att få) innan de kan släppa på rödmärkningen. Men varför tog de inga prover och skickade iväg när hon hade blivit frisk??


Tur att hjärtebarnsföreningen finns, för här på sjukhuset fick vi ju inte någon chans att ens möta någon annan familj. Och eftersom vi bor har vi ju fått bo hemma och inte på Ronald Mcdonalds, där alla de andra familjerna bor gick vi misste om den chansen oxå. Jag tycker det är viktigt att måna om familjerna, även om man råkar på i samma kommun som det aktuella sjukhuset!!


Simon vägrar åka till sjukhuset och Gustav är dämpad, viskar och vill bara vara hos Julia hela tiden. Vi skall få träffa en psykolog i em pga. att Gustavs beteende. Hoppas vi kan få några bra tips. 

Ovido - Quiz & Flashcards