e-m

Alla inlägg under maj 2013

Av E-M - 4 maj 2013 08:20

Julias diagons Williams syndrom följer oss. Igår träffade vi en tandläkare och logoped ihop på Mun H center på Salgrenska. Julia hade fina tänder och logopeden kunde höra att Julia kunde många olika ljud och ord. Julia fick på olika sätt visa vad hon kunde, ex. "sörpla" av yougurt på en sked, blåsa såpbubblor, äta salta pinnar.

Jag berättade att Julia fortfarande stoppar saker i munnen. Logopeden testade en spec. penna (som en eltandborte) i munnen på Julia, som man kunde bita på.


Snart är det dags för årsmöte för Williams syndromföreningen. Det skall vi roligt att få träffa andra och att få möjlighet att prata lite och knyta nya kontakter.


Må så gott!

Av E-M - 4 maj 2013 07:58

Oj... dessa två månader har rusat iväg.

Vi har (jag och M) har varit på inskrivningssamtal i Hab. Men efter det då?

Jag har sedan sess extra noga gått igenom posten, om ifall att en kallelse dit skulle dyka upp. Än så länge har Julia inte varit där.

Men...

I samband med ett bra läkarbesök inför vår ansökan till vårdbidrag fick vi genom läkaren en snabb och bra kontakt med en dietist pga. Julias låga viktuppgång. Dietisten läste igenom en del av Julias journal och ringde sedan upp mig.

Hon hade läst att Julia ofta var förstoppad och spydde mycket och ifrågasatte Nutragigenen (en välling som är för mjölkallergiker). De innehöll nämligen lite mjölk iallafall och dietisten misstänkte att det kunde vara orsaken. Julia fick börja prova en Neo cate, typ fri från allt och den fungerar!

Samma dag som Julia fick börja äta neo cate ihop med mjölkfri semper välling har hon börjat växa, äta och leka utan att spy och har blivit mindre förstoppad. Underbart. Men, grr, varför skulle det ta två år för att komma på detta?


Julia fungerar bra utan hjärtmedicinen. Vi upplevde i början att hon blev mer anfådd, svettig och med melerad i kroppen och bokade därför in en extra hjärtkontroll. Allt såg bra ut.


Hej så länge

Ovido - Quiz & Flashcards